سبزيجات نارنجي رنگ عامل مقابله با كرونا - تابناك
- سبزيجات نارنجي رنگ عامل مقابله با كرونا - تابناك
يك دكتراي تغذيه گفت: كسانيكه سبزيجات نارنجي رنگ مثل كدو زرد و هويج مصرف ميكنند، خطر عفونت تنفسي در آنها كمتر ديده ميشود اما در مصرف سبزيجات بنفش رنگ مثل لبو و مصرف اسيدهاي چرب امگا ۳ مثل ماهي نيز براي مقابله اين بيماري توصيههاي زيادي شده است.
به گزارش ايسنا، اكبر فاضلتبار ملكشاه با بيان اينكه راه مقابله با ويروس كرونا در مرحله اول رعايت بهداشت فردي و جمعي است و هيچ ماده غذايي به تنهايي معجزه نميكند، اظهار كرد: در مرحله بعد جلوگيري از تضعيف سيستم ايمني با رعايت اصول تغذيه و ايمني غذا بايد سرلوحه همگان قرار گيرد.
وي تصريح كرد: بزودي راهنماي مباني تغذيه پيشنهادي براي پيشگيري و درمان كرونا كه توسط اساتيد دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور زير نظر وزارت بهداشت بر پايه مستندات مطالعات انجام شده تهيه و در اختيار همگان قرار خواهد گرفت.
اين دكتراي تغذيه خاطرنشان كرد: اگر بخواهيم به بيماري كرونا مبتلا نشويم، مهمترين اصل رعايت بهداشت فردي بوده كه بالاترين اولويت را به خود اختصاص داده است.
فاضلتبار ملكشاه در خصوص تغذيههاي مناسب براي پيشگيري از بيماري كرونا گفت: مردم در اين ايام غذا را به اندازه كافي ميل كنند يعني كالري دريافتي بدن نبايد نسبت به نياز هر فرد كم و يا زياد شود.
وي بيان كرد: در اين زمان به هيچ عنوان رژيم سخت غذايي توصيه نميشود چرا كه سيستم ايمني بدن را تضعيف كرده، بدن را در مقابل اين بيماري آسيب پذير خواهد كرد.
اين دكتراي تغذيه تاكيد كرد: براساس مطالعاتي كه تاكنون در دنيا براي مقابله با بيماريهاي ويروسي و عفوني به دست آمده، اين است كه بعد از دريافت انرژي و پروتئين مورد نياز توصيه ميشود كه منابع سبزيجات و ميوهجات به اندازه كافي براي مصرف دريافت شود يعني مصرف روزي سه بار ميوه و سه واحد سبزي را در برنامههاي غذايي روزانه خود داشته باشيم چراكه مصرف ميوه و سبزي در روز ميتواند بسياري از آنتي اكسيدانت ها نظير ويتامين C بدن را تامين كند.
فاضلتبار ملكشاه ادامه داد: كسانيكه سبزيجات نارنجي رنگ مثل كدو زرد و هويج مصرف ميكنند، خطر عفونت تنفسي در آنها كمتر ديده ميشود همچنين در مصرف سبزيها و ميوههاي بنفش رنگ مانند چغندر ( لبو) و مصرف ماهي نيز بهعلت نقش ضد التهابي اسيدهاي چرب محتوي آن براي ارتقا سيستم ايمني بدن توصيه شده است.
وي افزود: در اين روزها هيچ توصيهاي به مصرف مكملها نيست، مگر براساس توصيههاي وزارت بهداشت براي سنين مختلف و يا افرادي كه بواسطه آزمايشهاي انجام شده سطح ويتامين D آنها پايين است توصيه ميشود براي مصرف آن با پزشك مربوطه مشورت كنند.
اين دكتراي تغذيه يادآور شد: مصرف مواد مغذي همچون ب۶، ب۱۲ در اين روزها را ميتوان با دريافت منابع پروتييني از طريق مصرف روزانه گوشتها و مغزها دريافت كرد اما با اين وجود توصيه ما بر اين است كه از مصرف زياد گوشت قرمز بهعلت وجود اسيد چرب هاييكه بر سيستم ايمني اثر منفي ميگذارند خودداري شود.
فاضلتبار ملكشاه با اشاره به اينكه بيشتر تاكيد ما بر روي مصرف گوشت سفيد مانند مرغ و ماهي ميباشد، گفت: فيبرهاي تخميري در حبوبات و مصرف زردچوبه به علت داشتن آنتي اكسيدانت ميتوانند كمك كننده باشند.
وي خاطرنشان كرد: براي پيشگيري از ابتلا به بيماري كرونا قبل از مصرف غذا، حتما بهداشت فردي و بهداشت غذايي در اولويت قرار گيرد.
اين دكتراي تغذيه تصريح كرد: آنچه در بهداشت مواد غذايي اهميت دارد، شستشو و ضد عفوني كردن سبزيجات و ميوهجات با آب و مواد ضد عفوني كننده است.
فاضلتبار ملكشاه با بيان اينكه آن غذاهايي كه پخته ميشوند براي مصرف هيچ مشكلي ندارند، يادآور شد: يكي از اقلام غذايي پرمصرف كه بايد در نظر بگيريم، نانهاي سنتي است كه حمل آن از نانوايي به منزل ممكن است در تماس با پول و دست آلوده باشد بنابراين براي اطمينان خاطر بيشتر از سلامت كامل آن ميتوانيم قبل از مصرف، در توستر و يا ديگ گرم كنيم تا در صورت آلودگي احتمالي با ويروس ازبين برود.
براي توضيحات بيشتر و دانلود بر روي عنوان زير كليك كنيد
سبزيجات نارنجي رنگ عامل مقابله با كرونا
رشته مهندسي عمران
ويدئوهاي آموزش زبان ترکي استانبولي
بهترين روش يادگيري زبان انگليسي در منزل
جان باختن ۶ نفر در پی انفجار گاز در بوکان